Zoals JIJ

In 2022 zullen we starten met dit maatjesproject voor jongens in Utrecht. We weten vanuit onze eigen jeugd en vanuit de jongeren die we dagelijks in ons werk ontmoeten, dat het helpend kan zijn om een maatje in je leven te hebben. Het kan fijn zijn om iemand te hebben waar je je talenten verder mee kan ontwikkelen, bezig kan zijn met je toekomst of gewoon lekker mee kan chillen. Bij Zoals JIJ kun je een maatje vinden waarmee je leuke dingen kunt doen en die aansluit bij jou behoefte.

Op zoek naar een maatje?
Ben jij een jongen in de leeftijd van 14-20 jaar en lijkt het jou leuk om op te trekken met een maatje? Je bent welkom bij Zoals JIJ!

Het werkt als volgt:  
  1. Lees de verhalen van de verschillende mannen uit jouw woonplaats. Is er een verhaal dat je aanspreekt?
  2. Kies een maatje. Je kunt een maatje kiezen die een verhaal heeft dat lijkt op dat van jou of kies bijvoorbeeld voor iemand met dezelfde hobby.
  3. Kom in contact. Je kunt op twee manieren in contact komen met hem: je kunt eerst even met hem chatten of direct een afspraak maken om elkaar te ontmoeten.
  4. Is er een klik? Na de eerste ontmoeting neemt het Zoals JIJ team contact met je op om te vragen of er een klik is. Als er een klik is kun je contact blijven houden, zodat je altijd iemand hebt die je helpt om het beste in jezelf naar boven te halen.

Het maatjestraject duurt in principe een jaar. Maar als jij eerder wilt stoppen, of misschien langer door wilt gaan kunnen we daar altijd over praten! 😉

Hoe ziet een afspraak met je maatje er dan uit? 

Als je gaat afspreken met je maatje kunnen jullie samen een leuke activiteit ondernemen, daarnaast is er natuurlijk ook genoeg tijd om te praten over dingen waar je mee bezig bent. Samen met je maatje kun je kiezen wat jullie leuk vinden om te doen. Sommige maatjes gaan samen sporten, anderen gaan gamen, kijken een leuke film, maken samen muziek, of gaan een keer karten. Wat jij wilt!

Heb je nog vragen? Neem contact op met het Zoals JIJ team.