Over ons

Het maatjesproject Zoals JIJ is een initiatief vanuit Youth for Christ Utrecht. Youth for Christ Nederland is een stichting die jongeren opzoekt, hen helpt groeien en hen hoop wil bieden voor de toekomst. Youth for Christ is actief in verschillende steden in Nederland, waaronder Utrecht.

jongerenwerker en tiener in gesprek

Ontstaan Zoals HIJ

Zoals JIJ voor jongens is in 2022 van start gegaan in Utrecht. In 2019 zijn we al gestart met een maatjesproject voor tienermeiden; Zoals JIJ voor meiden.  Vanuit dit bestaande maatjesproject ontdekten we dat ook veel jongens iemand missen om activiteiten mee te doen, te praten en samen te bouwen aan de toekomst. Daarom bieden we nu ook een maatjesproject aan voor jongens.

Daarnaast kwamen we ook regelmatig mannen tegen, werkend of student, die zich graag willen inzetten voor een ander. In dit maatjesproject kunnen zij dat doen op een moment dat voor hen haalbaar is en op een manier die bij hen past. We vinden het tof dat deze mannen er voor deze jongens willen zijn en naast hen willen gaan staan, want samen sta je sterk.

Drijfveer

Vanuit ons jongerenwerk bij the Mall en Youth for Christ en vanuit de behoeftepeiling onder jongeren in the Mall weten we dat er veel jonge mannen zijn die het fijn zouden vinden om een man in hun leven te hebben, die hen stimuleert en aanmoedigt op gebied van talenten, zingeving en betekenis.

We geloven dat als jonge mannen tijd investeren om de ander op te bouwen en te bemoedigen, dat we er met elkaar zoveel sterker van worden. Met dit maatjesproject, Zoals JIJ, willen we elke jongen de mogelijkheid geven om vrijblijvend in contact te komen met een inspirerende jonge man die de tijd neemt om naast hem te gaan staan, in hem te geloven en hem aan te moedigen bij het ontwikkelen van zijn talenten en bij de keuzes die hij voor de toekomst moet gaan maken.

Contact ons gerust als je vragen hebt, hele goede ideeën of als je met ons maatjesproject mee wilt doen. Samenwerken vinden wij niet alleen leuk, maar ook erg belangrijk.