ZOALS JIJ – Voor professionals

In 2019 zijn we in Utrecht gestart met een maatjesproject voor tienermeiden. Vanuit dit bestaande maatjesproject ontdekten we dat ook veel jongens iemand missen om leuke dingen mee te doen en mee te praten. Daarom bieden we nu ook een maatjesproject aan voor jongens. Zoals JIJ voor jongens is in 2022 gestart in Utrecht. 

Om alle jongens die behoefte hebben aan een maatje te bereiken werken we graag samen met professionals in de jeugdhulp. Hieronder kunt u meer informatie vinden over het maatjesproject en wat we voor jullie kunnen betekenen.

Direct benieuwd naar de beschikbare vrijwilligers in uw stad? Klik dan op één van de knoppen hieronder.

muziek maken in studio

Doorverwijzen

Als professional in de jeugdhulp kom je waarschijnlijk wel eens jongens tegen die gebaat zouden kunnen zijn bij wat extra persoonlijke aandacht en een luisterend oor. Onze vrijwilligers kunnen hen deze aandacht bieden. Voel je vrij om jongens naar ons door te sturen. Bij twijfel kunt u natuurlijk altijd contact opnemen met het Zoals JIJ team om een casus te bespreken.

Doelgroep

De jongens die meedoen aan Zoals JIJ zijn vaak kwetsbaar doordat ze te maken hebben met verschillende problemen; in hun eigen leven, thuis of op school. Een deel van de jongens die meedoet aan Zoals JIJ krijgt ook professionele hulpverlening voor deze problemen. Het voordeel van een maatje is dat hij veel tijd heeft en langdurig betrokken is bij de jongere. De vrijwilligers trekken minimaal een jaar op met de tiener en vaak zelfs langer. Mocht de tiener eerder willen stoppen met het maatjescontact dan kan dat ook. We vinden het belangrijk om te luisteren naar de wensen van de tiener en geven hen veel inspraak in het maatjesproject. 

Vrijwilligers

De vrijwilligers voeren altijd een uitgebreid intakegesprek met iemand uit het Zoals JIJ team en zijn in het bezit van een VOG. Daarnaast hebben veel vrijwilligers zelf ook ervaring met verschillende problematieken en hulpverleningstrajecten. Jongens kunnen dus een vrijwilliger kiezen die iets vergelijkbaars heeft meegemaakt.

Aanmelden
In principe kunnen jongens zichzelf aanmelden voor het maatjesproject. Dat werkt als volgt: 

  1. Ga naar de pagina van jouw stad.
  2. Maak kennis met de verschillende mannen uit jouw woonplaats. Staat er een vrijwilliger tussen die jou aanspreekt?
  3. Kies een maatje. Je kunt een maatje kiezen die bijvoorbeeld dezelfde interesses of hobby heeft.
  4. Kom in contact. Je kunt op twee manieren in contact komen met hem: je kunt eerst even met hem chatten of direct een afspraak maken om elkaar te ontmoeten. Wat jij wilt!
  5. Is er een klik? Na de eerste ontmoeting neemt het Zoals JIJ team contact met je op om te vragen of er een klik is. Als er een klik is kun je contact blijven houden, zodat je altijd iemand hebt waar je op terug kan vallen, die luistert naar jouw verhaal en je helpt om het beste in jezelf naar boven te halen.

Mocht uw cliënt het lastig vinden om deze aanmelding zelf te doen dan kunnen wij altijd helpen! Neem even contact op met het Zoals JIJ team.  

Vragen of opmerkingen?

Wij werken samen met